Як гнати самогон?

Як гнати самогон?

Канули в минуле часи, коли купити спиртне було серйозною проблемою. Талони, нескінченні черги, спритні таксисти залишилися все в минулому.

Сьогодні достаток винно-горілчаного асортименту просто вражає уяву. Можна вибрати спиртне на будь-який смак і за будь-які гроші. І, хіба ще залишилися індивідууми, яких досі цікавить проблема, як гнати самогон?

Виявляється, залишилися! І навіть чимало.

А деякі з них відносяться до виготовлення самогону з усією серйозністю, навіть з професіоналізмом. Пошук нових рецептів міцних напоїв і удосконалення вже відомих хобі не менш захоплююче, ніж будь-яке інше. Зараз і в домашніх умовах можна робити спиртні напої, які не поступаються за якістю відомим імпортним брендам.

Адже віскі, коньяк, кальвадос виготовляються за такою ж схемою, як і рідний самогон. Пропустивши через дистилятор спиртовмісні сировину, отримуємо рідину, що містить спирт.

При подальшому нагріванні відбувається розділення води і спирту і конденсація останнього в охолоджувачі, знайомому всім нам змійовику. Не так давно первак цінувався вище за все. Перша фракція найміцніша, каламутна, міцненька.

Сьогодні ж відомо, що окрім етилового спирту в брагу також присутні ефірні масла і оцтовий альдегід. Саме вони і надають специфічний смак первак. Але завдяки більш низькій температурі кипіння їх легко відокремити. Другий ступенем йде тіло основний продукт.

Найважчі компоненти сивушні масла і ізопропіловий спирт залишаються після випарювання етилового спирту і не використовуються. Для кращого очищення самогону здійснюють вторинну перегонку.

Для цього отриманий склад в певній пропорції розводять водою і знову проганяють через дистилятор. Існують також механічні, біологічні, хімічні способи очищення домашнього самогону.

А якщо готовий напій наполягти на спеціях або травах жоден покупної з ним не зрівняється!.

Як гнати самогон?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!