Як ліпити пельмені?

Як ліпити пельмені?

Пельмені справді унікальне і по-справжньому інтернаціональне блюдо, адже практично в кожній кухні народів світу можна знайти блюдо, схоже на наші улюблені пельмені. Посудіть самі: у Китаї цзяо-цзи, в Грузії хінкалі, в Узбекистані чучвара, в Італії равіолі, і цей список можна продовжувати. Така любов до пельменів у різних народів недивна, адже це блюдо поєднує в собі прості, але дуже смачні інгредієнти соковиту м’ясну начинку і тонке ніжне тісто. Ось тільки для того, щоб приготувати таке смачне блюдо потрібно трохи повозитися, адже готувати пельмені справа не швидка і з незвички досить непроста.

Однак наші поради допоможуть вам приготувати такі пельмені, які стануть вашим фірмовим блюдом, при цьому їх приготування не займе занадто багато часу. А для початку ми підкажемо вам, як правильно приготувати головні інгредієнти цієї страви тісто і начинку, і при цьому заощадити час. Отже, готуємо тісто. Для пельменів воно дуже просте вам знадобиться лише борошно, вода, сіль та яйця.

А пропорції його такі: на 400 г борошна 2 яйця, півсклянки води і чайна ложечка солі. Ось і все. Тільки секрет правильного тесту в його вимішування. Вам необхідно так добре вимісити всі інгредієнти, щоб тісто стало дуже еластичним, але при цьому не липло до рук, і не було занадто м’яким.

Звичайно, раніше це займало багато часу і сил. Але ж ми з вами живемо в сучасному світі, де нам на допомогу приходять наші помічники кухонні комбайни та хлібопічки. Так що якщо у вас є ці чудові пристосування сміливо довірте їм цю роботу: і час заощадите, і сили, і тісто отримаєте необхідної якості. Важлива рада: після замісу дайте тісту трохи відпочити. Приблизно півгодини, не більше.

Тим часом ви можете сміливо зайнятися фаршем. Основна умова смачною начинки для пельменів це хороше якісне м’ясо. В принципі, ви можете використовувати будь-яке, але краще, якщо це буде м’ясо декількох сортів в ідеалі це яловичина і свинина в рівних пропорціях.

Звичайно, ви можете змішати також свинину і баранину або обмежитися лише свининою. Головне щоб фарш вийшов соковитим. Для цього, по-перше, вам необхідно використовувати багато цибулі приблизно 1/3 частину від загальної кількості фаршу.

Але це ще не все. У готовий фарш вам необхідно буде додати трохи рідини, щоб він вийшов соковитим. За вашим смаком це може бути вода, бульйон або навіть чайна заварка, головне не переборщити, щоб начинка не витікала з пельменів.

Також зверніть увагу, що фарш необхідно дуже ретельно перемолоти. І тут вам знову прийдуть на допомогу сучасні помічники. На цей раз електром’ясорубка або кухонний комбайн, які допоможуть перемолоти фарш швидко і якісно. Бачите, ви вже заощадили чимало часу в приготуванні пельменів, використовуючи побутові прилади.

Тепер прийшов час їх зліпити. І тут ви можете спростити собі завдання, скориставшись таким чудо-пристосуванням, як пельменниця. Це алюмінієва або пластикова дощечка з отворами, завдяки якій пельмені виходять однакові за формою і розміром, а головне, дуже швидко.

Вам необхідно лише розкачати тонким шаром (приблизно 2-3 мм завтовшки) дві невеликих коржі з тіста діаметром трохи більше розміру самої пельменниці. Відповідно, на одну ви викладете фарш, а інший накриєте його.

Головне, не забудьте посипати Пельменниці борошном, щоб тісто не прилипло. Коли ви розкладіть перший шар тіста злегка притисніть його так, щоб проглядалися осередки. Тепер можна акуратно викласти в них фарш. Тільки не перестарайтеся фаршу не повинно бути занадто багато, інакше пельмешки розповзуться. На стандартну Пельменниці достатньо однієї (без гірки!) Чайної ложечки фаршу в кожну клітинку.

Коли вони всі будуть заповнені акуратно накриваємо їх другим шаром тіста, посипаємо знову борошном і акуратно прокатуємо качалкою по його поверхні. Коли тісто розріже по виступах пельменниці обережно перевертаємо її і встряхиваем. При цьому готові пельмені випадуть на стіл. Як бачите, все елементарно! Але якщо ви віддаєте перевагу пельмені, зліплені вручну, ми підкажемо вам два способи як це зробити.

Так робили пельмені ще наші бабусі: посипали стіл борошном, відрізали невеликий шматок тіста, робили з нього ковбаску, різали її поперек на шматочки однакової товщини, обвалюють у борошні й розгортали на невеликі тоненькі однакові кружечки. Правда, щоб вгадати з товщиною тіста і розміром кружечка вправність потрібна. Адже важливо, щоб воно і не порвалося, і товстим не було, і пельмені були одного розміру.

Далі на кожен такий кружечок потрібно викласти кульку фаршу (приблизно 3/4 чайної ложечки), зігнути його навпіл і заліпити краї. А щоб пельмені придбали свою традиційну форму, потрібно вивернути і з’єднати кінці утворився півмісяця. Ось і все.

Пельмешек готовий. Але якщо ви сумніваєтеся, що зможете на око вгадати розміри і товщину кожного окремо взятого кружечка спростите собі завдання: зробіть це за допомогою чарочки.

У цьому випадку вам не доведеться розгортати кожен окремо взятий шматочок. Ви розкочуєте великий тонкий пласт тіста (як для пельменниці), посипаєте його борошном і за допомогою чарочки акуратно видавлюєте однакові маленькі кружечки.

А далі все за традиційною схемою. Джерело -.

Як ліпити пельмені?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!