Як посмажити капусту?

Як посмажити капусту?

Відомо, що для російського народу капуста вважалася другим хлібом, який обов’язково вирощували в кожній сім’ї, заготовляли на зиму і навіть використовували в лікувальних цілях. Багато сімей досі щоосені квасять капусту в бочках, а рецепти тушкованої і смаженої капусти, а також капустяних котлет, запіканок і салатів популярні не тільки в їдальнях, а й навіть у ресторанах.

Смажена капуста вважається одним з найпростіших блюд, які не вимагають великих зусиль при приготуванні. Як посмажити капусту? Які рецепти приготування смаженої капусти вважаються найпоширенішими? Як правильно смажити капусту? У кулінарії існує певний набір рад по жарке капусти, але, як правило, при приготуванні такого простого страви, як смажена капуста, він не дотримується.

У нашій статті ми постаралися звести всі рекомендації воєдино, щоб у початківців кулінарів не виникало типові помилки, пов’язані з підгоранням. Отже, смажена капуста буде дуже апетитною, якщо ви будете слідувати наступним радам: обов’язково дрібно шаткують капусту, щоб при смаженні вона просочувалася маслом і покривалася з усім сторін золотистою скоринкою; вчасно перевертайте капусту і стежте за тим, щоб вона не пригоріла; якщо ви не знаєте, скільки смажити капусту, то дотримуйтеся оптимального часу в 10 хвилин; якщо у вас маленька сковорода, а ви хочете подарувати великий обсяг капусти, прокип’ятіть нашатковану капусту в окремій каструлі, а потім відкиньте на друшляк (так вона зменшиться в розмірах і буде готова до подальшою смаженні); якщо ви не хочете, щоб капуста не набувала коричневий відтінок, перед смаженням обдавайте капусту окропом, а потім заливайте холодною водою, не смажте занадто довго молоду капусту, так як вона може перетворитися на кашу; якщо ви хочете, щоб капуста була м’якою, перед смаженням посипте її сіллю і пам’ятаєте її руками; не зберігайте нашатковану капусту, а відразу ж піддавайте її тепловій обробці; щоб позбутися гіркоти в капусті, перед смаженням обдайте її окропом; якщо ви думаєте, як смажити капусту так, щоб залишилися всі вітаміни, то спробуйте перед смаженням залити її окропом. Таким чином, якщо ви будете слідувати всім вищевикладеним рекомендаціям, у вас неодмінно вийде чудове блюдо! Як смачно посмажити капусту? У нашій статті ми пропонуємо вам наступні кращі рецепти смаженої капусти:

Капуста в сметані. Для цього рецепта потрібні наступні продукти: 500 г капусти, 100 г сметани, 1 цибулина, 75 г вершкового масла. Покрокова інструкція цього рецепта буде наступною: обсмажте нарізану кільцями цибулю, а потім додайте відварену капусту і обсмажте все протягом 10 хвилин; отриману суміш посоліть, поперчіть, додайте масло і сметану і млоїте під закритою кришкою протягом 10 хвилин. Капуста з салом. Цей рецепт смаженої капусти вимагає наступні продукти: 1 кг капусти, 150 г сала, 1 цибулина.

Покрокова інструкція цього рецепта буде наступною: додайте до сала з цибулею капусту і смажте до повної готовності, наприкінці приправивши сіллю і перцем. Капуста з часником. Для цього рецепта потрібні наступні продукти: 700 г капусти, 3 зубчики часнику, кріп, чебрець, лимон, лавровий лист. Покрокова інструкція цього рецепта буде наступною: обсмажити цілі зубчики часнику, додати нашатковану капусту і смажити протягом 10 хвилин; протягом смаження поступово додати чебрець, цедру лимона і лавровий лист, а в кінці посолити, посипати кропом і чорним перцем. Капуста з ковбасою.

Цей рецепт капусти вимагає наступні продукти: 1 кг капусти, 2 моркви, 2 цибулини, 400 г ковбаси. Покрокова інструкція цього рецепта буде наступною: обсмажити протягом 15 хвилин нашатковану капусту, додати натерту на тертці капусту і дрібно нарізану цибулю і прожарити все до готовності; окремо обсмажити нарізану шматочками ковбасу, додати до капусти, перемішати, посолити і поперчити.

Капуста з грибами. Для цього рецепта необхідні наступні продукти: 300 г капусти, 200 г грибів, 1 морква, 1 помідор.

Покрокова інструкція цього рецепта буде наступною: додати натерту на тертці моркву, порізаний помідор і гриби і смажити до готовності.

Як посмажити капусту?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!