Як приготувати аджику?

Як приготувати аджику?

Для приготування аджики з даного рецептом ми будемо використовувати томатну пасту, яка замінить в рецепті помідори. Думаю, чимало господинь замислювалося над питанням, як же правильно вибрати томатну пасту в магазині? Давайте розберемося з цим, а заодно і з тим, що ж таке томатна паста

Томатна паста проводиться за допомогою термічної обробки томатів. Стиглі помідори очищають від насіння і шкірки, потім уварюють. У процесі варіння волога, яка міститься в помідорах, випаровується, і підвищується концентрація сухих речовин.

За нормативами в томатну пасту не додають ніяких додаткових продуктів, тому що в плодах помідорів вже міститься все найнеобхідніше, включаючи невелику кількість солей і цукрів. За ГОСТом у складі томатної пасти не повинно бути ніяких інших інгредієнтів, крім томатної пасти, солі та води. Консистенція її повинна бути приємно густий, щоб, як кажуть, ложка могла втриматися, без сторонніх білих або темно-коричневих вкраплень. Якщо паста вищого гатунку та екстра, колір її повинен бути рудо-червоний або бордовий, якщо першого сорту допускається колір від буроватого до коричневого. Якщо ви побачили банку з томатною пастою темно-коричневого відтінку, знайте, що тут порушена технологія при приготуванні, або додані якісь фруктові або овочеві пюре.

Якщо ж томатна паста світло-червоного або червоно-оранжевого кольору, в продукт додали крохмаль, підфарбований барвником. При виборі томатної пасти враховуйте, що в ній не повинно бути пригару або гіркоти. Якщо вона має запах свіжих помідорів, значить, в пасту додали ароматизатори, щоб приховати похибки при приготуванні продукту. Відповідно до Держстандарту, томатна паста розфасовується в скляні банки, з терміном зберігання 3 роки, в металеві банки (лаковані), з терміном зберігання 1 рік і в алюмінієві туби, з терміном зберігання 6 місяців.

Маркування на банці або на етикетці має бути надрукована способом літографії та містити наступне: найменування даного продукту; масу нетто (в грамах); дату виготовлення; термін придатності; найменування підприємства-виробника; інформацію про харчової цінності та енергетичної калорійності; умови зберігання. Щоб приготувати аджику з томатної пасти, вам знадобиться: перець болгарський червоний 20 шт. перець пекучий стручковий 5 шт. Як приготувати аджику з томатної пасти: 1. Підготуємо продукти, почнемо з перців.

Обов’язково спочатку надягаємо гумові рукавички, вони зможуть захистити вас від пекучих ферментів стручкового перцю. Отже, болгарська і пекучий перець промиваємо і очищаємо. Пекучий перець від насіння не очищати. 2. Часник поділяємо на зубчики і очищаємо. 3. Петрушки нам знадобиться 2 великих пучка, промиваємо зелень і просушуємо.

4. Підготовлені перці, петрушку і часник подрібнюємо в блендері або пропускаємо через м’ясорубку з дрібною решіткою. 5. Отриману масу перекладаємо в каструлю.

Додаємо соняшникова олія, сіль і цукор, перемішуємо і відправляємо на вогонь. Кип’ятимо, потім вогонь зменшуємо, додаємо оцтову кислоту і варимо 20 хвилин. 6. Томатну пасту я брала магазинну, головне, дивіться, щоб в її складі не було крохмалю. Додаємо пасту в каструлю, розмішуємо, даємо закипіти і варимо ще 5 хвилин. 7. Гарячу аджику розкладаємо по стерилізованим банкам і тут же закочує, перевертаємо і вкутуємо теплою ковдрою до повного охолодження.

Приємного апетиту!.

Як приготувати аджику?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!