Як приготувати тістечко?

Як приготувати тістечко?

Справжнім ласощами для гурманів вважаються заварні тістечка — Еклери. Рецепт еклерів, які в перекладі з французької позначають блискавку (ймовірно через те, що у справжніх французьких еклерів іскриста, покрита кондитерською глазур’ю поверхню) налічує вже 300 років. Припускають, що його придумав для королівського столу знаменитий шеф-кухар монаршого двору:

Марі-Антуан Карем. Як би то не було, тісто для заварних тістечок проходить такі ж етапи підготовки, як тісто заварне для чебуреків, рецепт якого є на сайті.

Навчитися того, як приготувати заварні тістечка з кремом буде легко, якщо часто готувати на практиці цей смачний десерт з заворожуюче ніжною начинкою. Для еклерів: 100 г слив. масла (або маргарину з вершковим смаком) 1 скл.

води 1 скл. борошна Для заварного крему: 2, 5 скл. молока

1/2 чашки цукру (або більше, орієнтуйтеся за смаком) Як готувати, покроковий рецепт заварних тістечок: Налийте воду в каструлю з товстим дном, викладіть в неї все вершкове масло, цукор і 1/3 чайної ложки солі, доведіть до кипіння на середньому вогні, все змішайте:

Помішуючи без зупинки, всипте борошно, коли масло повністю розтане: Не вимикаючи пальник, енергійно перемішайте суміш ложкою, поки вона не стане відставати від стінок, потім зніміть з вогню, накрийте кришкою і відкладіть на 10-15 хвилин, щоб тісто охололо. Після того як воно охолоне, один за іншим почніть додавати яйця, чекаючи того, щоб кожне яйце повністю змішалося з тестом. Кількість яєць може варіюватися від

4 до 5 залежно від розміру, так що додаючи їх, стежте за тим, щоб тісто досягло необхідної консистенції: вона не повинна стікати, якщо зачерпнути ложкою: На лист випічки покладіть пергаментний папір. Помістіть тісто в кондитерський мішок, або в простій пластиковий пакет, трохи підрізавши одну сторону. Пам’ятайте, що під час випічки тісто підніметься мінімум у два рази, так що залиште достатній простір між кожним еклерів, а також близько стінок дека. Для цього рецепта ми вирішили зробити два види еклерів: круглі і довгасті.

Ви можете зробити те ж саме або виберіть тільки один вид, той, що ви віддасте перевагу: Духовку прогріти до 200 C. Переконайтеся, що вона нагрілася повністю, потім покладіть лист з еклерами на деко і не відкривайте дверцята духовки до того моменту як еклери піднімуться (20 хвилин), потім зменшіть вогонь до 180 C і випікайте ще 10 хвилин. У той час як готуються еклери, приготуйте заварний крем. Як готувати: в рецепті заварного крему білки не потрібні, тому відокремте їх від білків.

Збийте жовтки з цукром, потім всипте борошно, ще раз збийте і покладіть у жароміцних посуд, відкладіть в сторону. Молоко закип’ятити в іншому посуді, потім влийте його в цукрово-жовткова-борошняну суміш. Поставивши на повільний вогонь, віночком розмішуйте крем (10-15 хв). Готова суміш повинна стати густий і однорідною.

Додайте ваніль, перемішайте, зніміть з вогню і відкладіть крем убік, щоб він охолов: Готові еклери вийміть з духовки і проколіть кожен по 2-3 рази зубочисткою. Охолодіть: Залишилось заповнити еклери кремом.

Виконайте це тим же кондитерським мішечком, але на цей раз поміняйте насадку на тонку, або просто розріжте еклери навпіл і наповніть кремом: Зверніть увагу на інформацію: Заварні тістечка, калорійність — 290 ккал на 100 г.

Як приготувати тістечко?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!