Як різати свиню?

Як різати свиню?

Щойно розпочавши, ви навряд чи чітко уявляєте собі, як відбуватиметься процедура забою. Тим не менше, час йде, свинки ростуть і набирають масу. Настає момент, коли ви розумієте, що далі немає сенсу відкладати пора впритул зайнятися питанням, як заколоти свиню.

Звичайно, зручніше забити тварину на м’ясокомбінаті чи на бойні, яка належним чином обладнана для цієї процедури. Забій свиней в домашніх умовах теж може пройти успішно, якщо правильно підготувати місце і діяти згідно з інструкцією, наведеною нижче. Головне не випробовувати жалості до тварини під час забою, як би ви до нього ні звикли, інакше все піде шкереберть.

Багато що залежить і від того, наскільки легка рука у Коліщак вдасться зарізати свиню з одного удару або тварина буде довго ще бігати, кусаючи своїх кривдників. Що потрібно зробити перед забоєм Розпочати підготовку до забою свині слід з отримання особливої довідки від ветеринара про передзабійний огляд тварини вона знадобиться в тому випадку, якщо ви збираєтеся відвезти свиню на м’ясокомбінат. Ну а якщо вас цікавить, як зарізати свиню для особистого вживання, про довідку можна не турбуватися. Перед забоєм, як мінімум за 12 годин, перестаньте давати корм свині, залишивши тільки воду. Це необхідно для того, щоб кишечник очистився, і покращилася якість м’яса.

До того ж ситу свиню дуже нелегко виманити з хліва, а голодне тварина сама покине звичне місце. Чи потрібна Передзабійний помивка свині?

Все залежить від того, в яких умовах ви утримуєте тварин. Свиню, яка живе в тісному загоні, де й повернутися-то складно, безумовно доведеться помити від гною. Якщо ж тулуб свині чисте, то мити не має особливого сенсу. Вважається, що Передзабійний помивка зменшує кількість мікробів на туше, а значить, і м’ясо буде зберігатися довше. Але ж після забою ви піддасте тушу тепловій обробці навряд чи мікроби витримають таку процедуру.

Детальна інструкція, як правильно різати свиню Перед тим, як забити свиню, її треба ще виманити з хліва на місце для забою. Тварина, яка раніше не покидало межі хліва, цілком може відмовитися виходити самостійно, особливо коли зовні гавкають собаки або лунає інший сторонній шум. Силою ж тягти її з свинарника заняття нелегка і дуже нервове.

Спробуйте поступити більш хитро: надіньте на голову свині каструлю або відро, коли вона почне задкувати задом, направте її за хвіст у бік виходу з хліва. Далі вона повинна вийти сама, іноді зупиняючись і принюхуючись, не квапте її, постійте теж. У голови свині тримаєте небудь щиток, щоб вона не розгорнулася в інший бік. Можна спробувати виманити тварина кормом.

Голодна свиня, якої не залякували жорстоким поводженням і протягом доби перед забоєм не годували сама активно піде за їжею. Початківців фермерів забій свиней лякає тим, що не завжди вдається з першого разу заколоти тварина, і потім ще довго доводиться бігати за пораненою свинею, яка видає пронизливий вереск. Щоб уникнути таких неприємних наслідків, слід оглушити свиню, перш ніж починати її забивати. Правильно завдавши удару кувалдою або обухом важкого сокири по голові (вище брів, в лобову частину), ви позбавите свинку від зайвих страждань: вона відразу втратить свідомість і впаде, як підкошена, без крику. Безпосередньо технологія забою свиней знерухомлених тварина укладають на лівий бік, утримуючи її праву передню ногу; виймаючи ніж з рани, щільно закрийте отвір заздалегідь приготовленою чистою ганчіркою; щетину обпалити пальником, або паяльною лампою; верхній шар обгорілої темно-коричневою шкури зскребете ножем, поливаючи теплою водою, поки туша не стане чистою; перед тим, як обробити тушу, підвісьте її для знекровлення (чим менше крові в свині залишиться, тим краще буде м’ясо).

Навіть приголомшена свиня в несвідомому стані робить різкі біжать рухи ногами, коли в неї встромляють ніж. Тому необхідно міцно тримати тушу і не виймати з рани ніж, поки тварина не припинить рухатися.

Ніж слід вибирати не гнеться, з добре заточеним вістрям і притупленим лезом, щоб не розширити рану і не викликати посилення кровотечі.

Як різати свиню?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!