Як смажити картоплю з грибами?

Як смажити картоплю з грибами?

Традиційно картопля є основним продуктом харчування в нашій країні, існує безліч способів її приготувати. Навіть якщо просто посмажити її самим що ні на є класичним способом, на розум приходять гриби. Лісове диво гриби асоціюються з осіннім, пахне вологою лісом, променями сонця, що пробиваються крізь крони дерев, хорошим настроєм.

Звичайно, щоб збирати гриби, треба добре в них розбиратися, але можна і убезпечити себе адже в магазинах сьогодні можна купити свіжі гриби, вирощені в тепличних умовах. Для досить поширених страв з картоплею з грибів цілком підійдуть печериці, хоча можна взяти і будь-які інші, на свій смак. Найголовніше правило Грибов не буває багато!

Картопля з грибами увазі велику кількість грибів. Підготувати картоплю досить легко хто з нас не зможе її почистити, вимити і розрізати на шматочки. А ось грибам необхідно приділити набагато більше уваги. Гострим ножем, переважно з нержавіючої сталі, виріжемо все розм’якшені і потемнілі місця.

Старі гриби можуть мати трубчасту капелюшок видалимо розшарується місця, в’язкі ніжки. Сироїжки, пізні і зернисті маслюки потребують чищення капелюшки. Гриби не можна довго вимочувати і мити, особливо ті, які використовують для смаження. Виняток становлять гіркі або солоні гриби, які вимочують для поліпшення смаку кілька годин, і ті, в яких багато піску (сморчки, строчки, ожини строкаті) промивають довше, капелюшки можна навіть під проточною водою, щоб відстав весь пісок. Обов’язково дати воді стекти.

Білі гриби, рижики або печериці вживають у їжу разом з ніжками. Для приготування страв з картоплі і грибів майже в кожному рецепті знадобиться окремо просмажувати гриби і картоплю, тому непогано було б мати відразу дві сковороди для смаження.

Найкраще брати високі важкі сковорідки і жаровні з високими боками. Для перемішування інгредієнтів знадобиться глибокий салатник. Відварюють гриби зазвичай в емальованій каструлі.

Рецепт 1: Картопля з грибами в духовці. Це чудове блюдо з ароматними травами і часником має дуже смачне і ситне поєднання, його можна подавати самостійно або як гарнір. Для запікання використовуємо вершки 10% жирності і будь-які з наявних у наявність грибів. Сметану можна розвести водою і використовувати замість вершків. Інгредієнти 1. Для приготування беремо 1 кг картоплі, гриби (0, 5 кг), 1 велику цибулину, вершки (500 мл), по 1 чайній ложці майорану і прованських трав, сіль перець, трохи борошна.

Спосіб приготування Очищену картоплю ріжемо на невеликі шматки. Ріжемо гриби і цибулю. Для смаження грибів краще різати цибулю великими півкільцями, щоб він не опустився на дно сковороди і не підгорів завчасно. Обсмажуємо гриби з цибулею на сковороді на олії й додаємо 2 ложки борошна, обсмажуємо все разом. Викладаємо на глибоке деко, попередньо змащений олією, картоплю, зверху викладаємо картоплю з грибами та цибулею.

Заливаємо вершками, змішаними з прованськими травами і майораном, солимо, перчимо і ставимо в духовку. Запікаємо до готовності картоплі на невеликому вогні, готову страву трохи наполягаємо під кришкою. Готово! Виглядає чудово, пахне апетитно, а на смак спробуйте, не розчаруєтеся! Рецепт 2 Картопля з грибами під сиром.

Любителям картоплі з грибами з сирною душею дуже сподобається рецепт запеченої під сиром картопельки з грибами. Так як всі інгредієнти прожарюються окремо, для того щоб сир знайшов рум’яну корочку і був при цьому м’яким, візьмемо зовсім трохи майонезу (2-3 ложки).

Інгредієнти Картопля 1 кг, сир 150 грам, гриби 600 грам, майонез 2 ложки, цибулина або дві, рослинне масло, сіль, перець. Спосіб приготування Картоплю нарізаємо брусочками, сильно розігріваємо сковороду з маслом до появи характерного серпанок, кладемо картоплю і смажимо до рівномірної рум’яної скоринки, посоливши і періодично перевертаючи лопаткою. Відварюємо гриби.

Очищену цибулю нарізаємо півкільцями і окремо смажимо так само до золотистої скоринки, додаємо проварені гриби і обсмажуємо все разом. Викладаємо в деко шарами картоплю, гриби з цибулею, зверху трьом твердий сир і ставимо в духовку на 20 хвилин. Можна додати часник і трави. Смачно і швидко, а головне, вдома.

Різноманітність в щоденне меню можна внести за допомогою керамічних горщиків. Це одне з найпростіших блюд, яке і готується швидко, і з’їдається моментально. Інгредієнти Картопля 1 кг, печериці 600 гр. , Цибуля (2 шт.), Морква 1-2 шт. , Сметана (або майонез) 300 гр. Спосіб приготування Ріжемо картоплю на кубики, окремо обсмажуємо гриби з цибулею і морквою.

Складаємо все в окрему ємність, щоб було можна перемішати. Солимо, перчимо до смаку, перемішуємо і розкладаємо по горщикам. Зверху виливаємо майонез або сметану.

Запікаємо протягом 20 хвилин, до готовності картоплі. Відкриваємо горщики, знову поливаємо сметаною або майонезом. Накриваємо і даємо просто постояти в гарячій духовці.

Деякі господині люблять робити кришечку із звичайного дріжджового тіста. Це потрібно зробити попередньо, якщо вам не шкода витратити для цього 30-40 хвилин, поки буде підходити тісто, потім відщипувати шматочки тіста, формувати кришечки і накривати ними горщики. На приготування страви йде приблизно годину часу.

Bon Appetit!.

Як смажити картоплю з грибами?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!