Як зробити брагу?

Як зробити брагу?

Найдавніший алкогольний напій брагу робили ще в Стародавній Русі і виготовляють її і в даний час, як правило, як основу для подальшого перегону самогону. В основному це дурманне питво роблять з варення, але для цього слід знати, як поставити брагу на варення.

Даний спосіб ще хороший тим, що він дозволяє переробити надлишки торішнього, в тому числі перебродившего або зацукрувався варення. 1. Спочатку слід підготувати ємність для браги, а саме добре вимити скляну десяти літровий бутель або флягу з-під молока. Якщо варення мало, то можна використовувати трилітрову банку. Крім цього слід взяти бак або емальовану каструлю для підігрівання води. 2. Далі слід покласти в посудину варення і залити холодною водою, додавши цукор.

На сорок літрів води необхідно десять літрів цукру або варення. У вийшло солодке сусло можна додавати розм’якшені солодкі фрукти, ягоди або родзинки. 3. Далі ємність з варенням необхідно поставити на вогонь і підігріти, після чого вимкнути вогонь і дати всієї рідини охолонути до кімнатної температури. У цей час слід зробити закваску.

Для цього треба винні дріжджі розвести в теплій воді і вийшла однорідну суміш додати в готове сусло, після чого всі слід добре перемішати. 4. Майбутню брагу необхідно перелити в ємність, наприклад, в бутель, і зверху на горлечко слід надіти гумову рукавичку, зробивши дірочки голкою на двох пальцях, щоб вуглекислий газ зміг стравлювати через них. 5. Далі ємність необхідно поставити приблизно на два тижні в тепле місце для подальшого бродіння. Рекомендується щодня розмішувати дерев’яною паличкою сусло. Після цього необхідно скористатися гумовим шлангом і зняти перебродила рідина.

Брагу можна процідити через дрібне сито, після чого його можна пити, або використовувати для подальшої перегонки.

Як зробити брагу?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!