Як зробити цукерки?

Як зробити цукерки?

Домашні льодяники на паличці це не тільки смачні ласощі, а ще й спогад з дитинства. Головна перевага, яким володіють льодяники домашні, — це відсутність хімічних інгредієнтів, а також швидкість і простота приготування. В принципі, крім склянки цукру і 100 г води, вам нічого і не потрібно. Цю суміш слід помістити в каструльку і поставити на самий повільний вогонь. Дуже важливо постійно помішувати майбутні льодяники, інакше суміш підгорить, і цукерки вийдуть гіркуватими.

Тому при проварювання звертайте увагу на колір стежте, щоб він не став коричневим. При цьому не доварити суміш теж не можна в цьому випадку домашній льодяник буде не зовсім застиглим, така цукерка неприємно прилипає до зубів. Ідеальний колір суміші красивий янтарно-жовтий. Як тільки ви помітили цей відтінок, негайно знімайте масу з вогню і заливайте в приготовані заздалегідь формочки. Тут потрібна максимальна уважність і швидкість реакції іноді суміш може пригоріти за лічені секунди.

Якщо ви вирішили приготувати льодяники в домашніх умовах, спробуйте скористатися рецептом, що передбачає використання паленого цукру. Треба взяти 300 г цукру, додати столову ложку цукрової пудри і 150 г води. До речі, якщо домашній льодяник потрапить в руки виключно дорослих, можна додати до цих інгредієнтів ще й кілька крапель коньяку.

Всі продукти потрібно помістити в металевий посуд і, безперервно помішуючи, довести до кипіння на слабкому вогні. Як тільки з дна почнуть спливати бульбашки, слід швидко зняти посуд з вогню і розлити по формах. Коли суміш трошки застигне, застроміть в кожну цукерку паличку (підійде зубочистка або шпажка) і притримуйте, поки маса повністю не затвердіє. На склянку свіжовичавленого соку з будь-яких червоних ягід або фруктів (малини, полуниці, вишні і т. д.) вам буде потрібно 2/3 склянки цукру. Тепер потрібно зварити на повільному вогні сироп як завжди, ретельно і безупинно помішуючи.

Скоро суміш придбає гарний червонувато-коричневий колір, це означає, що в неї пора додати трохи кориці і ванілі і знімати з вогню. Далі все як завжди: розлити у формочки і увіткнути стерженьки.

Це далеко не всі можливі рецепти. Ви можете проявити фантазію і додавати в льодяники, зроблені в домашніх умовах, сік лимона або апельсина, м’яти, подрібнені горішки, ягоди смородини, мед і багато іншого. Сподобалася стаття?

Поділися з друзями.

Як зробити цукерки?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!