Як зробити лук?

Як зробити лук?

Виживання в лісі. Як зробити лук і стріли. Лук і стріла Добути їжу для успішного виживання в лісі можна за допомогою зброї. Не обов’язково в кожну подорож брати з собою вогнепальну зброю адже завжди можна зробити зброю самостійно якого буде цілком достатньо, щоб вижити в багатьох живністю лісах.

У цій статті піде розповідь про те як зробити лук і стели. Найбільш ефективні з імпровізованого зброї лук і стріли, окрім іншого, прості у виготовленні.

До того ж оволодіти ними вдасться досить швидко. Для цибулі найбільше підходить добре витримана деревина, але вам доведеться обійтися без неї.

Якщо ви відчуваєте, що доведеться пробути в чрез вичайно ситуації кілька місяців, то можна відкласти підходящий матеріал для витримки, щоб використовувати згодом. Пружність свіжозрізаної деревини зберігається недовго, тому зробіть кілька луків і, коли той, який ви використовуєте, починає втрачати пружність, міняйте його на Інший.

Для вашого лука вибирайте гнучкий, пружний, досить товстий прут. Він повинен мати довжину приблизно 120 см, але краще подгоните його розмір по вашому зростанню. Для простого лука годиться практично будь-яке дерево, що виростає в середній смузі Росії. Рекомендуються:

Для визначення правильного для вас розміру лука тримайте один кінець лука у стегна правої ру кою, ліву руку витягніть убік — максимальне її видалення і буде довжиною відповідного для вас лука. Таким способом ви отримуєте стандартний лун (довгий лук вимагає набагато більшого мас терства в його використанні). Робіть цибулю так щоб в середині він був шириною приблизно 5 см, звужуючись до 1 см на кон цах. Зробіть зарубки для кріплення тятиви приблизно в 1, 25 см від кінців. При бажанні можна видалити кору.

Коли цибуля буде вирізаний за формою, змастіть його весь маслом тваринним жирам. Найкраще робити тятиву з сириці, вирізавши з неї смужку шириною 3 мм, але підійде і міцна мотузка, шнур або тонка мотузка. Стебла старої кропиви дають досить міцні волокна, які можна скрутити разом і отримати цілком задовільну тятиву. Якщо цибуля натягується дуже легко, то, схоже, треба зробити тятиву коротшою, але при цьому встановлена на цибулі тятива повинна бути натягнута, лише трохи основне натяг буде створюватися, коли ви відводите стрілу назад перед пострілом. Кріпите тятиву на кожному кінці лука одним оборотом з двома напівштика.

Якщо дерево невитриманими, то знімайте один кінець тятиви, коли цибуля не використовується. Правильно зроблений цибуля буде більш ефективний і точний, ніж просто зігнутий прут, але, як тільки він втратить свою пружність, що не мучтеся з ним. Зробіть другий цибулю.

Будь-яка пряма гілка чи прут підійдуть для виготовлення стріли, але один з кращих матеріалів — це береза. Робіть стріли довжиною приблизно 60 см і товщиною близько 6 мм. Намагайтеся, щоб вони були прямими (для перевірки прямолінійності натягнута мотузка дасть вам еталон прямій лінії) і як можна більш гладкими. На одному кінці зробіть виріз глибиною б мм і шириною, відповідною для вашої тятиви. Переконайтеся, що виріз на кінцях стріл досить широкий для вашої тятиви.

Для підвищення точності попаданні стріли повинні мати оперення. Найкраще оперення — з пташиного пір’я, але можна використовувати й інші матеріали: папір, легку тканину і навіть листя, вирізавши їх по необхідній формі. (A) Розщепніть (наприклад, ножем) перо до середини по центру його стрижня, починаючи зверху, (b) Залиште по 20 мм оголеного стрижня пера з обох кінців, щоб прив’язати оперення до стріли. (C) прив’яжіть три крила оперення, рівномірно розташувавши їх по колу стріли.

На робочому кінці стріли потрібно вістря. Можна загострити саму стрілу і надати їй твердість випалюванням на вогні, але жорсткий наконечник краще, Відмінно підходить жесть, можна надати реально гостру форму наконечника з кременю. При достатньому терпінні навіть з кістки можна зробити хороший наконечник. Розщепніть кінчик стріли, вставте туди наконечник і щільно обмотайте.

Для обмотування і прив’язування добре підходять жили — намотуйте їх сирими, потім як слід просушіть, що надійно закріпить наконечник.

Як зробити лук?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!