Як зробити млинці?

Як зробити млинці?

У староруської кухні млинці випікали виключно на масницю. Круглі, золотисті, ситні вони символізували догляд голодної зими і початок трудової весни, яка повинна була принести новий урожай. Не в приклад сучасним, класичні російські млинці випікалися з додаванням гречаного борошна, на жирному молоці або сметані. Тому вони виходили товстими і досить щільними, і пропонувалися господинями не так на десерт, а в якості основного блюда. Сьогодні значною товщиною млинців хвалитися не прийнято.

У моді легка, дірчаста, мереживна структура. Отримати її можна, використовуючи різні техніки, як завести тісто на млинці. Про кожну з них ми розповімо детально. Крім того, більшість з нас любить поласувати млинцями з солодким варенням, згущеним молоком, медом або сметаною. У поєднанні з жирним тестом шлунок отримає неймовірно важку їжу, до того ж дуже калорійну.

Щоб не нашкодити фігурі, бажано використовувати низькокалорійні інгредієнти. При цьому млинчики, також як, наприклад, пісна самса з листкового тіста, будуть дуже смачними.

Найпоширеніший рецепт, як зробити тісто для млинців. Для нього можна використовувати магазинне і більш жирне домашнє молоко. Вам знадобляться: яйце 2 шт. ; Сіль 1 щіпка.

Процес приготування Молоко і яйця дістаньте з холодильника заздалегідь, щоб вони придбали кімнатну температуру. Вбийте яйця в миску, змішайте з цукром і сіллю. Додавайте цукор навіть у тому випадку, якщо будете використовувати несолодке начинку (лівер або тушковану капусту). Завдяки йому тісто вийде смачніше. Додайте молоко, добре перемішайте.

Встановіть на миску сито і всипайте в нього борошно. Так ви позбавитеся від грудочок і отримаєте повітряну, ніжну структуру. Додавати борошно в тісто для тонких млинців слід в кілька прийомів, постійно помішуючи віночком. Консистенція готового складу повинна нагадувати рідку сметану. Так спекти млинці на молоці буде простіше: тісто легко розподілиться по сковороді і не сомнется при перевертанні.

Додайте олію і перемішайте. Цей рецепт, як робити тісто для млинців, підходить найбільш економним господиням.

По-перше, з ним можна не замислюватися, куди подіти скиснуло молоко. А по-друге, можна спекти млинці на кефірі і використовувати їх в якості основи для різних начинок: солодких (сир, ягоди) і наслідках (м’ясо, риба, овочі). Вам знадобляться: яйце 2 шт. ; Цукор, сіль, харчова сода по m чайної ложки; рослинне масло 4 столових ложки.

Процес приготування Збийте яйця в глибокій мисці, додайте кефір, переміщайте. Недовго прогрійте суміш на маленькому вогні до температури приблизно 60 градусів. Це допоможе добре розчинитися солі та цукру. Зніміть посуд з плити, введіть сіль і цукор, перемішайте.

Просійте борошно і введіть в тісто. Розчиніть в окропі соду (1 столова ложка окропу на m чайної ложки питної соди) і швидко додайте з миску. Влийте рослинне масло і поставте тісто в тепло приблизно на 1 годину.

Це тісто на млинці, рецепт якого менш популярний, ніж інші, в більшій мірі вітається дієтологами. Воно найменш калорійне, прекрасно поєднується з ягодами і фруктами, може використовуватися для млинчиків на сніданок або обід.

Готується страва дуже швидко. Вам знадобляться: яйце 2 шт. ; Сіль 1 щіпка. Процес приготування Вбийте в миску яйця, додайте цукор і сіль, перемішайте. Налийте воду, перемішайте.

Поступово вводите просіяне борошно, перемішуйте віночком або міксером до однорідності. Дієтичне тісто на млинці з дірочками готово! Випікаємо апетитні млинці! Як приготувати тісто для млинців, ми вже знаємо.

Пора переходити до випікання. Поставте на вогонь сковороду, добре прожарити її. Змастіть сковороду рослинною олією. Потрібна буквально 1 крапля її можна рівномірно розподілити по поверхні пензликом. Зменшіть вогонь до середнього млинці не смажать, а саме випікають.

Наберіть 2/3 ополоника тесту. Швидко виливайте його на сковороду, яку слід тримати трохи під нахилом. Так тісто буде розтікатися по колу.

Схоплюється тісто моментально, але піч першу сторону слід 2-3 хвилини. Подденьте млинчик лопаткою і переверніть на іншу сторону.

Випікайте пару хвилин. Викладіть готовий млинець на блюдо.

Можете змастити його вершковим маслом, а можете залишити поверхню сухою (для дієтичного страви). Якщо накриєте тарілку кришкою, краї у млинців стануть м’якими. Якщо хочете похрустіти апетитними мереживами, залиште страву відкритим. У середньому приготування страви займає години півтори. А наминати воно моментально!

Спробуйте поекспериментувати з начинками. Або запропонуйте дітворі смачні млинці зі сметаною і улюбленим варенням!.

Як зробити млинці?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!