Як зробити вино з варення?

Як зробити вино з варення?

Вино з варення є відмінною аналогією звичного ягідного або виноградного вина, яке завжди користується популярністю за святковим столом або під час теплої родинної вечері. Його чудовий колір, приголомшливий смак, натуральність і терпкість вразять навіть найвибагливішого гурмана. Процес приготування домашнього вина з варення дуже простий, при цьому займає порівняно небагато часу. Вино, приготовлене з старого варення, також можна використовувати варення, яке зацукрувався, але ні в якому разі не можна брати для вина зіпсоване варення.

Воно не повинно бути покрито цвіллю, і не повинно бродити до того, як господиня приступить до приготування ароматного, терпкого вина. Як інгредієнти можна використовувати різні сорти готового варення, цукровий пісок, родзинки, корицю, гвоздику, а також деякі спеції, які допомагають акцентувати увагу на неповторному смаку і ароматі приготованого вина. Використовувати можна варення з лісових ягід, малини, полуниці, абрикоса, агрусу, а також з цитрусових. Чим насиченіший колір готового інгредієнта, а саме обраного варення, тим яскравіше вийде вино.

Так, наприклад, взявши джем або варення з абрикосів або персика, на виході вийде алкогольний напій ніжного оранжевого, золотистого або жовтого кольору. Таким чином, в результаті приготування вино вийде білим. Взявши варення з червоних ягід-виходить червоне вино.

Це також варто враховувати, адже кожен гурман воліє алкогольні напої залежно від власних смаків. Існує кілька відомих і досить таки швидких рецептів приготувати смачне вино з варення.

Вино зі старого варення, з додаванням тростинного цукру: Для приготування вина необхідно заздалегідь подбати про наявність великого скляного «бутля». Це дозволить провину якісно бродити, що в результаті дасть відмінний смак і насичений аромат. На один літр варення необхідно взяти один літр охолодженої кип’яченої води. Інгредієнти потрібно обережно змішати в «бутлях» або банку.

Після чого в банку необхідно додати тростинний цукор, який йде в співвідношенні 150 грамів на 3 літри маси. Отриману суміш необхідно закрити у банку за допомогою щільної капронової кришки, або використовуючи гумову або силіконову рукавичку.

Надалі банку потрібно помістити в темне місце, де пр кімнатній температурі залишити для бродіння. Це дозволить провину насититися ароматами і смаками ягід і фруктів, які були використані для приготування варення. Відкрити банку можна тільки через 60 діб, коли процес бродіння призупинитися.

Далі з поверхні банки потрібно зняти перебродила мезгу. Процідити вино через щільну тканину або через кілька шарів марлі.

Злити очищену рідину і поставити в темне місце ще на 40 діб. Після закінчення цього часу вино можна вживати, однак вино може трохи пінитися, тому розливати його по келихах варто неквапливо й обережно. Рецепт приготування домашнього вина з варення з додаванням меду, сухофруктів, а також спецій: Для вина з яскраво вираженим смаком спецій мул сухофруктів варто вибирати варення з червоних ягід.

Чудово підійдуть малинове, полуничне, суничне, сливове, а також порічкове варення. Смак готового вина вийде яскравим, концентрованим, а також принесе масу задоволення дегустаторам.

У скляній банці потрібно змішати 1, 5 літра варення з 1, 5 літрами джерельної води, а також засипати 0, 5 кг цукрового піску. Залишити вино бродити протягом 30 днів, прибравши скляну тару з рідиною в темне прохолодне місце. Ідеальним місцем для бродіння є льох або земляна яма, яку можна самостійно викопати в теплий сезон року. Після закінчення 30 доби необхідно відкрити банку і зняти утворилася на поверхні вина мезгу. Далі, відфільтрувати масу через кілька шарів марлі і перелити отриману рідину в окрему скляну ємність.

Додати в вино корицю (5 грамів), гвоздику (5 грамів), мед (50 грамів) і родзинки (300 грамів) в напів-приготоване вино. Закрити банку і залишити вино для подальшого бродіння на 30 діб.

Після того, як вино з варення настоїться і перебродить, обов’язково повторно процідити масу через щільну марлю. З отриманої рідини обов’язково необхідно видалити всі додаткові інгредієнти, щоб повністю очистити вино. Саме тоді воно готове до вживання, а також може стати ідеальною сировиною для приготування домашнього глінтвейну.

Смачне домашнє вино з варення — це натуральний продукт, за процесом приготування якого господиня може стежити самостійно і експериментувати, створюючи нові і нові алкогольні шедеври.

Як зробити вино з варення?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!